برگزاری مراسم محرم در پایگاه تابستانی راهنمایی گلبانگ


توضیحات

سیره امام حسین (ع) درس‌های زیادی ازجمله ایستادگی، آزادی، شهامت، وفاداری، غیرت، صبر، ازخودگذشتگی و معرفت را به ما انسان‌ها آموخت. اما مسلک امام حسین (ع) درس بسیار مهم دیگری به‌نام «خودمراقبتی معنوی» برای ما داشت که کمتر درباره آن صحبت می‌شود. سرکار خانم دکتر پوراحمدی در مراسم محرم در پایگاه تابستانی مدرسه راهنمایی گلبانگ، درباره این جنبه مهم از سیره امام حسین (ع) برای دانش‌آموزان صحبت کردند.  

هنگام صحبت از خودمراقبتی یا مراقبت از خود در فرهنگ امروز، کمتر کسی به فکر خودمراقبتی معنوی می‌افتد. امروزه معمولا وقتی از واژه خودمراقبتی استفاده می‌کنیم که بخواهیم کسی را به مراقبت از بعد جسمانی یا روان‌شناختی وجودش تشویق کنیم. اما پس بعد معنوی وجودمان چه می‌شود؟

متاسفانه جایگاه ارزش‌های معنوی در دنیای معاصر روز به روز در حال کمرنگ‌تر شدن است… هرازگاهی هم که یک‌نفر از معنویت و ارزش‌های معنوی راستین سخن می‌گوید، مورد تمسخر قرار می‌گیرد. اما آیا وجود ما انسان‌ها فقط از جسم و روان (سیستم عصبی) تشکیل شده است؟! آیا غیر از این است که ما انسان‌ها بدون معنا به بن‌بست می‌رسیم و زندگی برایمان طاقت‌فرسا می‌شود؟!

در واقع، همه ما در عمق وجودمان معنایی برای زندگی‌مان داریم. معنایی برتر از خودمان که خودآگاه یا ناخودآگاه به زندگی‌مان جهت می‌دهد. خودمراقبتی معنوی بدون شک یکی از بزرگ‌ترین درس‌های سیره امام حسین (ع) به ما انسان‌هاست. بدون مراقبت از ارزش‌های معنوی و پای‌بندی به آن‌ها، زندگی‌ برایمان پوچ، بی‌معنا می‌شود. مراقبت از ارزش‌های معنوی‌مان حتی از رسیدگی به سلامت جسم و روان‌مان هم مهم‌تر است. پژوهش‌ها هم این مسئله را تایید می‌کنند که زندگی معنوی در بهبود حال روان‌شناختی و سلامت جسمانی ما تاثیر زیادی دارد.

از خانم دکتر پوراحمدی برای سخنان پربارشان درباره خودمراقبتی معنوی در سیره امام حسین (ع) در مراسم محرم در پایگاه تابستانی صمیمانه سپاسگزاریم و زندگی‌ای پر از معنویت و ارزش‌های معنوی برای دانش‌آموزان عزیزمان آرزو می‌کنیم.